ONS CORONAPROTOCOL

De laatste maatregelen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen aangekondigd door onze Nationale Veiligheidsraad zullen heel binnenkort kinesistenpraktijken in de mogelijkheid stellen om onder strikt bepaalde omstandigheden terug kinesitherapeutische behandelingen bij een groot deel van onze patiënten uit te voeren. Na bijna 50 dagen sluiting is voor velen onder jullie het gemis aan therapie groot en worden de gevolgen daarvan letterlijk voelbaar.

 

GroepspraktijkOK houdt rekening met jullie verzuchtingen maar wil ook nog steeds de Covid-maatregelen, al dan niet bijgestuurd, voor langere en toch nog onbepaalde tijd respecteren wanneer we terug opstarten.

Enkel deze noodzakelijke kinesitherapeutische behandelingen zullen onder strikte omstandigheden uitgevoerd worden:

 

 1. Wanneer patiënten ziek zijn of in de laatste 14 dagen ziek zijn geweest, zal de behandeling worden opgeschort.
 2. Afspraken zullen verspreid gemaakt worden maar indien personen tegelijk de praktijk betreden moet de social distance van minstens 1.5 m bewaard worden.
 3. Patiënten zijn verplicht grondig de handen en polsen te wassen alvorens plaats te nemen in één van de wachtzalen (één per persoon).
 4. Patiënten brengen hun eigen, vers gewassen, grote badhanddoek mee.
 5. Patiënten worden met aandrang verzocht een eigen mondmasker te dragen.
 6. De behandelingen zullen altijd één op één uitgevoerd worden in een afgescheiden ruimte.
 7. De duur, inhoud en frequentie van elke sessie zal in overleg met de therapeut bepaald worden en rekening houdend met de 3 bovenvermelde voorwaarden.
 8. Het team van GroepspraktijkOK engageert zich om bij elke patiënt maximale hygiënische maatregelen te nemen voor, tijdens en na elke behandelsessie.

Onze therapie zal wel aan één of meerdere van onderstaande duidelijke voorwaarden is moeten voldoen:

 

 1. Behandeling wordt terug noodzakelijk omdat uit uw toestand blijkt dat haar continuïteit niet langer kan onderbroken worden zonder risico op complicaties.
 2. Behandeling is dringend omdat uw functioneren ernstig is beperkt tijdens deze “soft-lock-down” door aanhoudende pijnklachten of ernstige bewegingsbeperkingen.
 3. Behandelingen uitstellen na uw heelkundige ingreep zou het goede resultaat van uw ingreep en ook op termijn uw revalidatieresultaat hypothekeren.

Patiënten die voor de komende tijd nog personencontact willen vermijden kunnen gebruik maken van een nieuw aanbod in GroepspraktijkOK: zij krijgen hun oefenprogramma toegestuurd en we volgen dit met u op tijdens een telefoon- of videoconsultatie.

 

Enkel mits deze voorwaarden en onder deze omstandigheden kan gewerkt worden aan uw gezondheid maar enkel zo neemt het team van GroepspraktijkOK zijn verantwoordelijkheid om de curve te blijven afvlakken en hopelijk omlaag te krijgen.

 

Wij danken u nu al voor uw flexibele medewerking in deze uitzonderlijke omstandigheden.

Het team van GroepspraktijkOK

OK is een groepspraktijk voor gespecialiseerde kinesitherapie en osteopathie, gelegen in hartje Zottegem. OK biedt patiënten actuele, kwalitatieve en complementaire therapieën aan.