Voorzorg i.v.m. Corona

Covid-19 maakt deel uit van een groep Coronavirussen die ziektesymptomen veroorzaken gaande van een gewone verkoudheid tot ernstige ademhalingsproblemen. Omdat heel wat van onze patiënten – misschien ook jijzelf – mogelijks een verhoogd risico lopen omwille van andere, reeds aanwezige gezondheidsproblemen, nemen ook wij bij GroepspraktijkOK enkele voorzorgsmaatregelen.

Geleidelijk en voorzichtig startten wij de kinesitherapeutische behandelingen opnieuw op bij noodzakelijke patiënten: ademhalingsproblematiek, neurologische en andere chronische aandoeningen of wanneer jij voelt dat jouw klachten jou progressief beginnen te beperken.

Wanneer je bijgevolg opnieuw naar de praktijk komt, vragen wij met uiterste drang om volgende regels te respecteren:

  1. Kom op tijd. Het is niet nodig om een half uur op voorhand in de wachtzaal te zitten. Hoe korter de duur in de wachtzaal, hoe minder kans op een eventuele verspreiding van het virus.
  2. Was je handen bij het binnenkomen én buitengaan. In het toilet kan je jouw handen met water en zeep grondig wassen volgens de methode die omhoog hangt aan de muur.
  3. Houd minstens 1,5 m afstand t.o.v. andere patiënten. Ga daarom elk apart in de wachtzaal zitten en zet je niet naast een andere patiënt.
  4. Neem een grote badhanddoek of matrasovertrek mee. Wanneer elke patiënt zijn/haar eigen handdoek mee heeft om op de tafel te leggen, verklein je de kans om het materiaal in de praktijk te bevuilen.
  5. Draag een mondmasker. Het COVID-19 virus wordt o.a. via de lucht verspreid.
  6. Beperk je noodzakelijke verplaatsingen tot een minimum. Kom enkel buiten indien je boodschappen moet doen (vb. voedingswaren, medicatie, …).
  7. Blijf thuis bij ziekte. Voel jij je niet goed of heb je één of meerdere van volgende symptomen: koorts, verstopte neus, frequent niezen, loopneus, verkoudheid, hoesten, … ? Blijf dan thuis en vraag advies aan uw arts.
  8. Blijf thuis indien je in aanraking geweest bent met een besmette persoon. Respecteer de gezondheid van anderen en blijf minstens 14 dagen thuis om verdere verspreiding te voorkomen.

 

Ook wij nemen onze voorzorgen. Indien wij als therapeut, besmet raken, zijn wij niet meer in staat om jou te helpen in de aanpak van jouw klachten. Daarom nemen wij zelf ook onze voorzorgen:

– Elke therapeut draagt een mondmasker met daarover een plastic gezichtsmasker. Dit plastic masker poetsen wij na de behandeling van elke patiënt met ontsmettingsalcohol.

– Momenteel beperken wij de behandelingen tot één-op-één. Dat wil zeggen dat de behandelingen beperkt worden tot +/- 30 minuten persoonlijke behandeling op de tafel.

– Er worden nog geen oefeningen in de oefenzaal gedaan. Dit met als reden om het oefenmateriaal niet onnodig te contamineren. Na elke behandeling wassen wij de handen grondig met water en zeep.

– Voorwerpen die frequent aangeraakt worden zoals deurklinken, trapleuningen, computer, telefoon en dergelijke worden heel regelmatig ontsmet met alcohol.

– We maken gebruik van papier dat we kunnen wegwerpen en de handdoeken, evenals de beschermhoezen op tafel worden frequent gewassen.

– Wij bieden ook alternatieve behandelingswijzen aan zoals het tele- en videoconsult.

Mogen wij u vragen deze regels te respecteren? Zo draagt u bij aan de verdere afvlakking van de curve. Draag zorg voor jezelf én voor anderen.OK is een groepspraktijk voor gespecialiseerde kinesitherapie en osteopathie, gelegen in hartje Zottegem. OK biedt patiënten actuele, kwalitatieve en complementaire therapieën aan.