Veelgestelde vragen (F.A.Q.)

Heeft u een vraag i.v.m. de behandelingen? Mogelijks vind u het antwoord hieronder.

Wat neem ik mee bij een eerste consultatie?

Tijdens het eerste intakegesprek heb je volgende zaken nodig:

  • Voorschrift van de arts/arts-specialist/tandarts/psychiater
  • Elektronische identiteitskaart
  • Klevertje van jouw mutualiteit
  • Eventuele resultaten van onderzoeken of medische beeldvorming

De therapeut leest je elektronische identiteitskaart in het patiëntensysteem. Dit is nodig voor de registratie van de behandelingen en afrekening op het einde van je behandelperiode.

Hoe lang duurt een behandeling?

Een standaard behandeling bestaat uit +/- 30 minuten persoonlijke begeleiding of behandeling op de tafel. Indien jouw behandelende therapeut het nodig acht, kan in samenspraak met jou, nog 30 minuten aanvullend geoefend worden in de oefenzaal.

Hoe gebeurt de betaling?

Bij GroepspraktijkOK kiezen wij ervoor de betalingen te doen via de klassieke bankoverschrijving. Op het einde van je behandelingen of tussentijds bij behandeling over een langere periode krijg je van jouw therapeut een rekening mee met een overschrijvingsformulier.

Er wordt steeds afgerekend op het einde van je behandelingsperiode of

  • na 9 keer bij een voorschrift van 9 sessies
  • twee maal bij een voorschrift van 18 sessies
  • om de 10 behandelingen bij voorschriften van 20 of meer behandelingen

Opmerking: Indien jouw behandelingen naast de terugbetaling door jouw ziekenfonds ook gebeuren door een bijkomende verzekering (die jij persoonlijk afsloot), gelieve dit mee te delen aan de therapeut. Deze bezorgt je vervolgens ook een detailfactuur die je bij jouw verzekering kan indienen.

Welke documenten dien ik aan het ziekenfonds te bezorgen i.v.m. terugbetaling?

Wanneer je een eerste rekening krijgt van jouw therapeut, zit hier ook een ‘getuigschrift bij voor de geleverde verstrekkingen’. Dit witte formulier dien je samen met het voorschrift van de arts – voorzien van een klevertje van de mutualiteit – in de postbus van jouw ziekenfonds te deponeren. Zij zorgen voor de terugbetaling van jouw behandelingen.

Wordt er bij GroepspraktijkOK gewerkt via de derdebetalersregel?

In samenspraak met alle therapeuten van GroepspraktijkOK hebben wij ervoor gekozen NIET te werken via derdebetalersregel.

Welke stappen dien ik te ondernemen bij behandeling voor een arbeidsongeval?

Indien je kinesitherapeutische of osteopatische sessies krijgt omwille van een opgelopen arbeidsongeval dien je dit zelf te regelen met jouw werkgever.

Je krijgt van jouw behandelende therapeut een detailfactuur mee met vermelding van de data van behandelingen en dergelijke. Bezorg dit tijdig aan jouw werkgever om dit correct af te handelen.

OK is een groepspraktijk voor gespecialiseerde kinesitherapie en osteopathie, gelegen in hartje Zottegem. OK biedt patiënten actuele, kwalitatieve en complementaire therapieën aan.