E-mail: dries@groepspraktijkok.be
DRIES DE CLERCQ
Kinesitherapeut – Manueel therapeut

Mijn naam is Dries en ik ben geboren in Zottegem en momenteel woonachtig te Gent. Mijn studies Revalidatiewetenschappen & Kinesitherapie (Universiteit Gent) combineerde ik steeds met het competitie wielrennen. De keuze voor een opleiding kinesitherapie was dus ook snel gemaakt aangezien ik mij van kinds af aan altijd al voor sport heb geïnteresseerd. Ik sport en beweeg enorm graag en het liefst buiten in de natuur!

 

Ik behaalde mijn diploma tot kinesitherapeut in 2019 en studeer binnenkort ook af als Manueel Therapeut aan de Universiteit Gent. Daarnaast specialiseer ik mij verder in Dry Needling en pas deze efficiënte techniek regelmatig toe in de praktijk. En hoewel ik mijn carrière als competitief wielrenner inruilde voor een job als fulltime kinesitherapeut, beantwoord ik graag jouw vragen omtrent wielrennen.

 

In de praktijk tracht ik te werken vanuit een hollistische visie en start steeds vanuit de hulpvraag van de patiënt. Hoewel mijn enorme interesse in sport begeleid ik graag elke patiënt: jong, oud, recreatief of competitief sporter. Naast een ernstige aanpak van jouw problematiek is er altijd ruimte voor wat humor en filosofie en heel wat leuke gesprekken.

Opleiding

  • 2019– 2020                     Dry Needling – Dry Needling Gent
  • 2019 – 2020                    Postgraduaat Manuele Therapie – Universiteit Gent
  • 2018 – 2019                    Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie – Universiteit Gent
  • 2014 – 2017                    Bachelor in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie – Universiteit Gent

Werkervaring

  • 2019 – heden    GroepspraktijkOK (Zottegem) – Zelfstandig kinesitherapeut en manueel therapeut
  • 2019 – heden    ASZ Geraardsbergen – Zelfstandig kinesitherapeut en manueel therapeut
  • 2019                    Praktijk De Hoofdzaak (Lierde) – Zelfstandig kinesitherapeut en manueel therapeut

Bijscholingen

OK is een groepspraktijk voor gespecialiseerde kinesitherapie en osteopathie, gelegen in hartje Zottegem. OK biedt patiënten actuele, kwalitatieve en complementaire therapieën aan.