Hotstone massage

Hotstone massage is een  intense warmte massage met afgeronde basalt stenen. De warmte afkomstig van de stenen geven een diepe relaxatie, terwijl het gewicht van de stenen een druk doet ontstaan en een stretchend effect heeft op de spieren. Hotstone massage zorgt voor een ontgifting van het lichaam en geeft een diepe relaxatie. Deze vorm van massage is geschikt voor iedereen die wil ontspannen en zich wil laten verwennen.


Wat is een hotstone massage?

Hotstone massage is een oeroude techniek en betekent letterlijk masseren met de thermodynamische voordelen van verwarmde stenen. De “Hot stones” zijn zwarte basaltstenen die gevormd zijn vanuit de hete lava en vulkanen, die door de eeuwen heen hun mooie en ronde vorm hebben gekregen. Volgens de Indianen zijn de stenen gevormd door de vier elementen: aarde, wind, water en vuur. Basalt is zeer rijk aan ijzer en magnesium. Hierdoor kunnen ze de warmte zeer goed opslaan, vasthouden en geleidelijk weer afgeven.


Wat is het principe van een Hotstone massage?

Een hotstone massage is een aanvulling op een gewone lichaamsontspannende massage. Er wordt dus niet alleen met de handen gemasseerd maar ook met de warme stenen. De combinatie van warmte en beweging maakt dat de massage een diepere werking heeft op de spieren. Tijdens de massage liggen er stenen op de lichaamsdelen die op dat moment niet gemasseerd worden. Zo heeft het volledige lichaam steeds aangenaam warm.
De hotstone massage heeft een ontgiftende, afvoerende en ontspannende werking door de combinatie van beweging, warmte en essentiële oliën.


Voor wie is een hotstone massage geschikt?

Deze massage wordt gebruikt in verschillende toepassingsgebieden; aandoeningen als stress (behalve bij een burn-out), spierproblemen, vermoeidheid, fibromyalgie, gewrichtsproblemen (behalve bij ontstekingen) , slechte doorbloeding, nek- en /of rugklachten…

U hoeft echter geen aandoening te hebben om te kunnen genieten van een hotstone massage. De weldaad ervan en het ontspannen gevoel nadien is een aanrader voor iedereen.

©2015 groepspraktijk OK | Kazernstraat 32 - 9620 Zottegem | tel. Joris 09 361 22 41